Relatietherapie Utrecht – Relatietherapeut Ramo

Spanningen, ergernissen en ruzies komen in de beste families voor en in de beste relaties. Het hoeft dus helemaal niet te betekenen dat jullie relatie slecht is of uitzichtloos. Het lukt alleen niet om er op dit moment samen uit te komen. Om wat voor reden dan ook. Mijn relatietherapie is ervoor bedoeld jullie liefdesrelatie weer op de rit te krijgen en jullie het mentale gereedschap aan te reiken om samen verder te kunnen.

Hoe werkt relatietherapie?

Om te beginnen zullen we bij Relatietherapie Utrecht proberen de neerwaartse spiraal te doorbreken, zodat de relatie voor jullie allebei weer fijn wordt. Hiervoor zijn geen kant en klare oplossingen. Omdat jullie unieke persoonlijkheden zijn en jullie relatie ook uniek is, zullen we op zoek gaan naar de oplossing die voor jullie het beste is. Jullie zullen beiden bereid moeten zijn actief energie te steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen.

Eerst brengen we bij Relatietherapie Utrecht samen de problemen van jullie relatie in kaart. We zoeken naar oorzaken van jullie verwijdering, pijn of verdriet en daarna komen we met oplossingen. Het kan gebeuren dat er onverwacht een dieper liggend probleem geconstateerd wordt. Dat jij of je partner last heeft van een depressie, burn-out of een overwerkt trauma. Dan is het niet zo gek dat jullie relatie daar onder te leiden heeft en dat we eerst dit probleem moeten tackelen.

Het doel

Onze relatietherapie is doelgericht. Het zal met name gaan om een betere communicatie en meer begrip. Als je begrijpt waarom je partner in sommige situaties anders reageert dan je verwacht, kun je hier makkelijker mee omgaan en leidt dit niet meer tot eindeloze ruzies om niks. Langzaam maar zeker wordt je relatie met Relatietherapie Utrecht weer liefdevol en zijn jullie samen en persoonlijk weer een beetje gegroeid.

Relatietherapie Utrecht voor verdieping

Relatietherapie wordt helaas nog te vaak gezien als laatste redmiddel. De partners hebben de handdoek eigenlijk al in de ring gegooid en staan op het punt uit elkaar te gaan. Met de therapie geven ze hun relatie dan nog één laatste kans. Dat is jammer, want hoe langer je wacht met het aanpakken van de serieuze problemen in de relatie, hoe moeilijker ze zijn op te lossen.Relatietherapie is dus nadrukkelijk niet alleen bedoeld als uiterste redmiddel. Het kan ook een heel goed middel zijn om bijvoorbeeld tot verdieping van de relatie te komen.

(Proef-)scheiden?

Tijdens de relatietherapie kan helaas ook duidelijk worden dat één van beide partners er voor kiest om de relatie te beëindigen. Of misschien is het jullie beider beslissing. Het kan dan verstandig zijn een zogenaamde “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan te gaan. In dat geval kan ik jullie begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Contact Relatietherapeut Utrecht

Relatieproblemen? Herken je jezelf of heb je een vraag over relatietherapie Utrecht? Bel of mail Psycholoog Utrecht voor een afspraak. Je kunt snel bij mij op afspraak.