Relatietherapeut Utrecht – Ramo de Boer

Relatieproblemen door verschil in verwachtingen

Conflicten en ruzies, emotionele verwijdering, onbegrip, seksuele problemen en communicatiestoornissen komen veel voor bij mensen met relatieproblemen. Er zijn vaak verschillen in verwachtingen en de wensen tussen de partners. Hierdoor ontstaan irritaties en ruzies. Als de een bijvoorbeeld tijd voor zichzelf nodig heeft, wil de ander juist praten of andersom.

Relatietherapeut Utrecht helpt jullie bij meer begrip en een betere communicatie.

25% van de Nederlanders heeft seksuele problemen

Een goede afstemming realiseren tussen tijd voor elkaar, gezinsleven, sociale contacten, vrijetijdsbesteding en werk is voor de meeste mensen best lastig. De kwaliteit van de seksuele relatie wordt vaak beschouwd als een belangrijke graadmeter. Meer dan 90% van de partners die zich aanmelden voor relatietherapie geven aan problemen te ervaren op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Je bent niet dus alleen… Wist je dat één op de vier Nederlanders een probleem op seksueel gebied ervaart?

Relatietherapeut Utrecht kan jullie helpen bij intimiteitsproblemen.

Relatie problemen en kinderen

De invloed van problemen tussen partners kan negatieve effecten hebben op het welzijn van kinderen binnen het gezin. Zeker wanneer de problemen kunnen leiden tot een echtscheiding en waar de opvoeding onder lijdt. Over het laatste decennium heen gekeken, maken ongeveer één miljoen kinderen per jaar een scheiding mee.

Relatietherapeut Utrecht kan jullie helpen de gezinssituatie voor de kleintjes dragelijker te maken.

Relatieproblemen kunnen leiden tot ziekteverzuim of psychische klachten

Relatieproblemen zijn vaak de oorzaak voor problemen op het werk of ziekteverzuim en kunnen zelfs leiden tot depressies, angststoornissen of verslavingen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Contact Relatietherapeut Utrecht

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld door relatietherapeut Utrecht? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje.