Psycholoog Utrecht

Over Ramo de Boer

Wie ben ik?

Ik ben Ramo de Boer (1957). Ik werk als gestalttherapeut bij praktijk Psycholoog Utrecht. Een onderwerp dat mijn gehele leven al speelt is zingeving. Daarbij horen bijvoorbeeld vragen om erachter te komen wie je daadwerkelijk bent, wat je doet en wat je wilt. Deze cruciale vragen hebben mij op jonge leeftijd in 1980 naar India geleid. Dit was de start van een levenslange ontwikkeling waarin ik onder andere persoonlijke bewustwording, studie en beoefening van meditatie en verwante technieken gebruik/integreer…

Mijn eerste boek ‘De Kracht van Aandacht: Kleine Gids voor het Trainen van Je Geest’ heb ik gepubliceerd in 2013. Ik schrijf inmiddels aan mijn tweede.

Eigen praktijk

Vijf jaar na mijn bezoek aan India begon ik met mijn eigen praktijk. Na ruim 30 jaar doe ik dit nog steeds met veel plezier. Ik combineer mijn spirituele ervaring en scholing met mijn werk als therapeut, coach, trainer en supervisor. Op het gebied van scholing heb ik de afgelopen decennia meerdere beroepsopleidingen gevolgd, waarvan de Gestalttherapie mij het best ligt.

Deze therapeutische benadering sluit goed aan bij de zelfreflectie- en meditatietechnieken waar ik in India mee ben begonnen. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling om zo volledig en alert mogelijk in het huidige moment aanwezig te zijn. “In het nu”. Op die manier is het mogelijk om onszelf te bevrijden van contraproductieve ideeën en gedrag en hun resultaten.

Contact met Praktijk Psycholoog Utrecht

Heb je nog vragen over bijvoorbeeld Gestalttherapie, bel of mail me even. Ik help je graag verder. Op werkdagen ben ik goed te bereiken tussen 08.30 en 20.30. Op vrijdagmiddag tot 17.30.