Psycholoog Utrecht – Algemene informatie

Wanneer heb je een psycholoog of therapeut nodig?

Als je je lichamelijk niet lekker voelt ga je naar de huisarts. Heb je last van je kies dan ga je naar de tandarts Voel je je geestelijk niet goed dan ga je naar de psycholoog of therapeut. Meestal gaat dat via een verwijzing van de huisarts, maar je kunt ook zonder verwijsbrief terecht bij een psycholoog.

Therapie bij Psycholoog Utrecht

In het eerste gesprek vertel je wat er aan de hand is. Ik krijg een indruk van jou en jouw situatie en zal je onder meer vertellen of behandeling zinvol is, wat je kunt verwachten en hoeveel je dat bij benadering zal gaan kosten.

Als de therapie begint, wil ik meer weten van je levensomstandigheden en je levensgeschiedenis. De behandeling hangt vanzelfsprekend erg af van je klacht en van jou als persoon. Het kan zijn dat je in een klein aantal gesprekken geholpen bent, maar soms is een langere behandeling nodig. Ik zeg wel eens: ‘therapie is een werkwoord.’ Hier wordt mee bedoelt dat je zelf actief moet meewerken en dat je soms oefeningen meekrijgt om thuis aan te werken. Ik ga je daarbij helpen, maar jij moet aan de slag.

Een individueel gesprek in mijn praktijk duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten. Overige gesprekken zoals relatietherapie kunnen ook langer duren. Hier kunnen we in overleg een beslissing over nemen, als het zover is.

Het Resultaat

Over het algemeen voelen mensen zich na een behandeling in mijn praktijk beter dan ervoor. Bijvoorbeeld omdat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen of een andere kijk hebben op hun problemen. Ze zijn gegroeid als persoon en kunnen beter sociale contacten onderhouden. Ze zijn ook vaak beter in staat begrip op te brengen voor hun partner en kunnen beter communiceren.

In veel gevallen is je klacht verdwenen na onze behandeling. In sommige gevallen is de klacht niet helemaal weg, maar weet je hoe je er mee om moet gaan en heb je in onze therapie de handvatten gekregen om je problemen aan te pakken.

Extra informatie over Psycholoog Utrecht

Psycholoog Utrecht, met welke klachten ga je langs?
Bijvoorbeeld: je piekert veel, je wordt geconfronteerd met overweldigende emoties, je bent snel geïrriteerd of je gelooft dat niets je lukt.

Heb je een klacht over je psycholoog? Hier lees je wat je kan doen.
Heb je klachten over mij of de behandeling, aarzel niet die met me te bespreken. Komen we er samen niet uit, dan kun je met je klacht bij het NIP terecht.

Lees meer over de tarieven en vergoeding van Therapie Utrecht.
Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren over een vergoeding voor de therapie bij Psycholoog Utrecht.

Vraag aan Psycholoog Utrecht?

Heb je nog vragen over wat ik voor je kan doen of wil je weten of ik je kan helpen met jouw hulpvraag.  Bel | 030-2270090 | voor een afspraak of stuur even een mailtje naar Psycholoog Utrecht, Ramo de Boer.